Sammanfattning om Olofs och Anna Christinas emigranter

Här är en släktkarta över Olofs och Anna Christinas emigranter. I bilden är inte alla barn, barnbarn och barnbarns barn med, bara de som emigrerade markerade med röda ramar.

Inget av Olofs och Anna Christinas sex barn emigrerade.

Olof och Anna Christina fick 48 barnbarn varav 4 dog som små. Av de 44 barnbarnen emigrerade 16 barnbarn d.v.s. 36 % av barnbarnen emigrerade. Några återinvandrade i Sverige.

Olof och Anna Christina fick minst 127 barnbarns barn (alla barnbarnsbarn i Amerika känner jag inte till). Av de kända barnbarnsbarnen blev 115 vuxna. 35 av dem var födda i Amerika. Av de Sverigefödda utvandrade 10 stycken. D.v.s. att minst 39 % (35+10) av barnbarnsbarnen levde i Amerika. Några återflyttade till Sverige.

Av mina fyra anföräldrapar tror jag att Olof och Anna Christina är de som gett upphov till flest nutida ättlingar i Amerika.

Det verkar som att många av de utflyttade hade kontakt med varandra. Ofta var de först utvandrade mottagare av de efterkommande emigrantsläktingarna. Det verkar också som att kontakterna mellan den utflyttade släkten och släkten i Sverige var omfattande och pågick under lång tid, och i något fall pågår ännu idag.

Av Olofs och Anna Christinas sex barn var det bara det tredje barnet Anna Josefina Olofsdotter som inte hade några emigranter bland sina efterkommande. Hon gifte sig med Lars Johan Persson i Söndregård, Morup. De fick 10 barn varav nio blev vuxna. Ingen av dem emigrerade. Inte heller några av hennes 23 vuxna barnbarn emigrerade. Anna Josefina var min farmors mor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s