OM MIG

Jag släktforskade en del som 25-åring, men det var bara under en kort tid. Sedan kom livet emellan, familj, arbete och allt som ska hinnas med och jag hade inte längre tid med släktforskning.

Många gånger genom åren har jag tänkt att återuppta släktforskningen och då på ett mer systematiserat sätt. Av min man fick jag ett digitalt släktforskningsprogram i födelsedagspresent. Det dröjde dock flera år innan jag kom igång, då jag visste att när man väl sätter igång blir man helt uppslukad av de fantastiska människoöden som stiger fram ur dunklet och man behöver kunna avsätta mycket tid.  Så gick jag en helgkurs i släktforskning och därefter en studiekurs i dataprogrammet Disgen som var det släktforskningsprogram jag hade fått.  Som pensionär har jag nu på nytt tagit upp släktforskningen.
Jag skriver om min släkt, mestadels de med anor från socknarna Morup och Stafsinge i Halland. Ett särskilt forskningsområde är Emigrantforskning.

Att släktforska är ett spännande detektivarbe. Det är som att läsa en historisk roman, följa en släktkrönika med intressanta människoöden. Och det är dessutom min egen förhistoria. Man vill hela tiden leta vidare, försöka hitta, försöka förstå varför det blev som det blev. Genom släktforskning får man små fragment av människors liv. Man kan själv bygga på bilden och fram ur mörkret träder levande personer. Mina släktingar återuppstår. De är barn, de är ungdomar, de är vuxna, de är föräldrar, de är far- och morföräldrar. Jag får träffa dem i alla deras åldrar, jag får följa dem i glädje och sorg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s