Severina Olofsdotters ättling som emigrerade

Severina Olofsdotter gifte sig med Lars August Nilsson och bosatte sig i Hule i Morup. De fick nio barn, varav ett dog som liten. Bara ett av deras barn emigrerade. Det var:

Amanda Josefina Larsdotter, född 1881 i Morup

Amanda var det mellersta barnet i syskonskaran. När hon var 18 år emigrerade hon till Amerika år 1900 tillsammans med 12 ungdomar från Morup. Hon och tre till hade Ridgway i Pennsylvania som slutdestination. 1904 gifte hon sig i Akron Ohio med Albert Linus Nylander som var försäljare. Albert Nylander var född i USA men hans föräldrar hade utvandrat från Halland. Albert och Amanda fick två söner, Paul William 1905 och Park Luther 1907. I Amerika blev efternamnet Nelander. Efter drygt tio års äktenskap skilde Amanda sig. Sönerna bodde hos Amanda och hon arbetade som sömmerska. Amanda dog i Ohio 1970 då hon var 89 år. Båda sönerna gifte sig.
Paul som var äldst fick en son, James Robert, 1942. James Robert bodde i delstaten Michigan. Han fick en son och en dotter vilka idag (2019) är drygt 50 år.
Amandas yngste son Park Luther fick en dotter, Patricia Ann, 1929 och en son, David Hoover 1937. Jag känner inte till eventuella barn till dessa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s